Okan Buruk Transfer Çalışmaları Hakkında Bilgi Verdi
4 Temmuz 2023This content has been archived. It may no longer be relevant
Galatasaray, 27 Haziran 2023 Salı günü yeni sezon hazırlıklarına başlayacak. İlk etap kamp çalışmalarına geçtiğimiz sezon farklı kulüplerde kiralık olarak forma giyen oyuncular da katılacaklar. Alexandru Cicaldau, Olimpiu Morutan, Taylan Antalyalı ve Emre Kılınç’ın ilk etap kamp çalışmalarında yer almaları bekleniyor.
Galatasaray’ın başarılı teknik direktörü Okan Buruk’un sözleşmesi 30 Haziran 2024 tarihine kadar uzatıldı. Ancak, deneyimli teknik adam, daha uzun yıllar Galatasaray’ın başında olmak istediğini söyledi. Bunun yanı sıra, transfer süreci hakkında da bilgi verdi. Gelin, Galatasaray’ın transfer gündemine yakından bakalım!
Olimpiu Morutan’ın Önümüzdeki Sezon Takımda Kalma Olasılığı Bulunuyor
2021 yılının Ağustos ayında 4.2 milyon Euro karşılığında transfer edilen Olimpiu Morutan, Galatasaray’daki ilk sezonunda beklentileri karşılayamadı. Sarı kırmızılı takım, söz konusu sezonu 13’üncü sırada bitirdi. Olimpiu Morutan, her ne kadar sezona çok iyi başlasa da devamını getiremedi. Takımın içerisinde bulunduğu kötü durum kendisini de etkiledi. Türkiye’ye uyum sağlayamadığına dair iddialar ortaya atıldı.
1999 doğumlu oyuncu bu sezonu Serie B ekiplerinden Pisa’da geçirdi. 2022 – 2023 sezonunda 35 maçta görev aldı. Söz konusu maçlarda sahada 2 bin 352 dakika kaldı. Güzel performansını altı gol ve sekiz asist ile süsledi. Bu kulüpte göstermiş olduğu performans sayesinde milli takıma da çağrıldı. Romanya’nın Avrupa Şampiyonası elemelerinde İsviçre ile oynadığı maçın kadrosunda yer aldı. 19 Haziran 2023 günü oynanan maçta oyuna 58’inci dakikada dahil oldu. Romanya, İsviçre ile 2-2 berabere kaldı. Olimpiu Morutan, ülkesinin attığı iki golün asistini yaptı. Yalnızca 32 dakika oyunda kalmasına rağmen harika bir performans ortaya koydu.
Galatasaray’ın başarılı teknik direktörü Okan Buruk, Olimpiu Morutan’ın son durumunu görmek istiyor. Bu yüzden, oyuncuyu kampa çağıracak. Milli takım maçları dolayısıyla kampa geç katılması beklenen oyuncu, UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarında süre alabilir. Bu maçlarda ortaya koyacağı performansa bağlı olarak önümüzdeki sezon takımda kalmaya hak kazanabilir.
Okan Buruk Milot Rashica ve Mauro Icardi’yi İstiyor
Okan Buruk, geçtiğimiz günlerde bir röportaj verdi. Söz konusu röportajda gidecek ve kalacak oyunculardan da bahsetti. Deneyimli teknik adam, Bafetimbi Gomis, Juan Mata, Sam Adekugbe, Okan Kocuk ve Emre Taşdemir’in önümüzdeki sezon Galatasaray’da olmayacağını dile getirdi. Kiralık sözleşmeleri sona eren Milot Rashica ve Mauro Icardi’nin bonservislerinin alınması adına uğraştıklarının altını çizdi.
Okan Buruk’un transfer yapılmasını istediği ilk bölge forvet! Mauro Icardi ve Bafetimbi Gomis’in takımdan ayrılmaları, Mostafa Mohamed’in de Nantes kulübüne satılması; Galatasaray’ı forvetsiz bıraktı. Bu yüzden, söz konusu forvet transferinin Temmuz ayına kadar bitirilmesi gerekiyor. Okan Buruk, yabancı sol bek konusunda da ısrarcı! Ayrıca, Sergio Oliveira’nın bölgesine bir transfer yapılması da gündemde!